Hasznos linkekKép

Kép

                        Kép

                         Kép

1971 ben születtem Budapesten 6 tesom van 4 fiú 2 lány.

Gárdonyban a velencei tó partján nőttem fel,telis teli meghatározó élményekkel. Az első élményem az, hogy személyesen volt az úszómesterem a már legendás Fa Nándi ahova én Agárdra jártam vitorlázni a V.V.S.I-hez. A vízhez való kötődésem fokozódott mert később sportszerűen úsztam és vízi mentős lettem,na meg a télen ütöttük a barátokkal a korongot a tó jegén.

Végzetségem szerint szerkezet lakatos vagyok,de még van egy ezzel kapcsolatos T.Ü.F.nemzetközi minösitet hegesztő végzetségem melyet a Dunaújvárosi műszaki szaközép iskolában szereztem meg. A fához való hozzáértésem a fém mellett egyrészt az hogy szeretek kreatív lenni és mindegyik anyagból a maximumra való törekvésem a cél!

Egyszer régen a velencei tavon volt egy bemutató ahol vasútmodellezők mutatták be a kis remekeiket, meg kell hogy mondjam ez is lenyűgözött, de az igazi áttörés az volt hogy voltak itt hajók is és ott a vízen közvetve megcsináltak egy közvetlen csata jelenetet, na igazából ekkor fogott el az ihlet. Megépítettem az első kézzel készűlt hajómat ami fantázia neves volt , mert ekkor még a 80 as években az ismereteimre nem támaszkodhattam, nem beszélve arról, hogy internet sem nagyon volt csak egy fotó.

A hajón majdnem minden működő képes volt rajta ezen fel buzdulva már csak a kézzel készített hajók hoztak lázba, a kittek szóba sem jöhettek.

Nős vagyok egy szép családi házban lakunk Székesfehérváron,és itt van a kis műhelyem is.

Számomra a világ legimpozánsabb tekintélyt parancsoló fenséges jármű alkalmatossága az a hajó de ebből is a vitorlások vívták ki a nagy szerelmemet irántuk. Tetszik hogy mindegyik a történelme alapján beszédes a fénykorárol vagy épp a tragikus pusztulásáról.

A humán csatornákat nézve ha látok olyan adást ami kapcsolatba hozható a vitorlásokkal és a történetükkel, na onnan kirobbantani sem tudnak.

Kedvenc és zseniális admirális legendám Horatio Nelson az angol királyi flották főparancsnoka.

Jómagam is múzeumi kivitelű csak is középkori hajómodellezéssel foglalkozom.

Imádom egyes hajóremekek izgalmas történelmét, nagyon sokat informálódom ezekről, ez számomra elengedhetetlen feladat.

A modelleket nagy gondosságal szinte a legapróbb részletekig kézi megmunkálással én építem. A hajóim tőkézett úszóképes állapotban készülnek.

Van egy ehhez elég jól felszerelt alkotó műhelyem, bár tudjátok!? A hajómodell építése közben merülnek fel a legjobb tippek a különböző miniatűr megmunkáló gépek igényeire,melyeket én meg is építek.

Rengeteg tervem van, mindent dokumentálok.

Jelenleg a "Santisima Trinidad"hajót készíttem.

 

Modellezői üdvözlettel.